Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Hívja az Európa Sofőrszolgálatot, ha bármilyen olyan körülmény merül fel, amely kétségessé teszi a biztonságos és kényelmes hazautazást! Ha fáradt, alkoholt fogyasztott, kedvezőtlenek az útviszonyok, vagy bármely más okból nem szívesen ülne a volán mögé, az Európa sofőrjeire mindig számíthat.

Az ittas vezetés mind a baleseti kockázat, mind az esetleges anyagi következmények tekintetében felelőtlen és veszélyes. Az Európa Sofőrszolgálat az utolsó kör áráért biztonságos, kényelmes, diszkrét és elegáns megoldást kínál minden helyzetben. Tapasztalja meg Ön is azt a könnyed és felemelő érzést, amikor a közúti ellenőrzés alkalmával nincs más dolga, mint kényelmesen hátra dőlni...

Taxival történő utazás esetén Önt a fuvar költségei kétszeresen terhelik, hiszen a szolgáltatást az oda- és a visszaút során is igénybe veszi. Ha az Európa Sofőrszolgálat mellett dönt, akkor a költségek csak a visszaút során jelentkeznek, tekintettel arra, hogy ameddig nem fogyaszt alkoholt, addig saját autóját Ön vezeti. A szolgáltatás tarifái zónás rendszerben előre meghatározottak, így a taxival utazók körében sokak által ismert és manapság is jellemző "trükkök" miatt az Európa Sofőrszolgálat esetében nem kell aggódnia. Mindezek mellett a saját autó jelentette kényelemet és biztonságot sem kell feladnia.

Szolgáltatásainkért és ajánlatainkért mi valóban felelősséget vállalunk. Az Európa Sofőrszolgálat üzemeltetői háttere konkurenciánk túlnyomó hányadával szemben nyilvános és átlátható, kiadott bizonylataink hitelesek, így esetünkben a jogi és a morális számonkérhetőség egyaránt biztosított. Nálunk nem érik kellemetlen meglepetések, nincsenek rejtett költségek és teljesítetlen vállalások. 

"Az idő pénz" kifejezést mi nem csak a saját, hanem az Ön idejére is érvényesnek tekintjük. Ennek megfelelően, ha Önnek kell ránk várnia, akkor az Európa Sofőrszolgálat mindenkori várakozási díjával megegyező mértékű árengedményt nyújtunk.

A sofőrszolgálat szolgáltatás keretében a megrendelést követő 30-45 percen belül sofőrünket az Ön által megnevezett címre szállítjuk, majd érkezéséről minden esetben telefonon értesítjük. A sofőr ezután átveszi az autó kulcsait és az Ön igényeinek megfelelő módon a kívánt célállomásra vezeti a járművet. A szolgáltatás magában foglalja az autó biztonságos, Ön által megnevezett helyen és módon történő leparkolását is. Amennyiben más igénye nem jelentkezik, sofőrünket a kulcsok visszaadása és a számla kiegyenlítése után elszállítjuk.

Azonnali sofőrrendeléshez hívja éjjel-nappal a +36 20 / 533 53 53-as telefonszámot! Hívását ügyeletes diszpécserünk fogadja, aki rögzíti a rendelés pontos címét, a célállomást, az Ön telefonszámát illetve autójának típusát. A szükséges adatok felvétele után tájékoztatja Önt a sofőr érkezésének várható idejéről valamint a fuvardíjról. A sofőr megérkezését követően diszpécserünk a korábban megadott telefonszámon értesíti Önt.

Amennyiben előre egyeztetett időpontra, rendezvényre vagy flottamozgatásra kívánja szolgáltatásainkat igénybe venni, úgy kérjen ajánlatot és szerződéstervezetet e-mailben az info@sofor.eu címen, vagy hívja diszpécserünket, aki további információkkal áll rendelkezésére.

Telefonos rendelés alkalmával diszpécserünk szóban erősíti meg a rendelés feladását. Külön kérésre a megrendelés paramétereiről ingyenes SMS-értesítést küldünk.

Szerződéses partnereink számára a telefonon vagy e-mailen történő egyeztetésnek megfelelően visszaigazoló e-mailt, szerződéstervezetet, valamint proforma-számlát küldünk.

Ha erről a felek előzetesen másképp nem rendelkeznek, akkor a számla kiegyenlítése a fuvar végén készpénzben történik. Sofőrjeink a Forint mellett elfogadnak Eurót (EUR), Dollárt (USD) és svájci Frankot (CHF) is, amelyekből azonban kizárólag Forintban tudnak visszaadni.

Bankkártyával is fizethet, amennyiben ezt a szándékát a fuvar megrendelésekor diszpécserünknél előre jelzi. Jelenleg Visa, Master Card, Maestro és PayPass típusú kártyát tudunk elfogadni.

Törzsutas-kártyával rendelkező ügyfeleink számára utólagos banki átutalással történő fizetési lehetőséget biztosítunk. Ez az opció szintén elérhető minden szerződéses ügyfelünk számára is.

Kérésére sofőrünk a fuvar végeztével a helyszínen áfás számlát állít ki. A szolgáltatás kódja a Termékek és Szolgáltatások Osztályozási Rendszerében (TESZOR) 49.39.39; egyéb máshova nem sorolt szárazföldi személyszállítás (korábbi SZJ-szám: 6023140). Törzsutasaink és szerződéses partnereink számára a rendelést megelőzően gépi proforma számlát küldünk, majd a teljesítést követően igény szerint gépi átutalásos vagy készpénzfizetési számlát állítunk ki.

Sajnos nem. A taxijellegű személyszállítás engedélyköteles, így szövetkezetünk ilyen tevékenységet nem végez.

Minden olyan utasunk jogosult törzsutas-kedvezményre, aki egy éven belül legalább tíz különböző alkalommal vette igénybe az Európa Sofőrszolgálat szolgáltatásait. Amennyiben Ön ezen ügyfeleink közé tartozik, kérjük jelezze törzsutas-kártya iránti igényét a torzsutas@sofor.eu e-mailcímen.

Budapest közigazgatási határain belül a köztes uticélok díja 500-tól 2500 Forintig terjed címenként. Vidéki kitérő esetén a tarifa a mindenkori agglomerációs díjak szerint alakul. Bővebb tájékoztatásért hívja diszpécserünket!

Nincs. A szolgáltatásért kizárólag a weboldalon és a hivatalos szórólapokon feltüntetett tételek (fuvardíj, várakozási díj) kerülnek felszámításra. Ezen tételek függetlenek a rendelés időpontjától és módjától. Minden százalékos és fix összegű kedvezmény (pl.: törzsutas-kártya, szerződésben rögzített engedmények, akciók) a megfelelő alapdíj figyelembe vételével kerül kiszámításra és levonásra.

Két kerület határára eső címek, valamint egyéb különösen indokolt egyedi esetekben az Ön számára kedvezőbb tarifa kerül felszámításra.

Az 1950-ben Solymár és Nagykovácsi községektől Budapesthez csatolt területek, vagyis Budaliget, Pesthidegkút, Széphalom, Erzsébettelek, Hársakalja, Remetekertváros illetve Adyliget. Általánosságban a Hűvösvölgyi és Nagykovácsi út kereszteződésétől (MOL kút, Stop Shop) a városhatár felé eső területek.

Amennyiben sofőrünk még nem érkezett meg az Ön által megadott címre, úgy nincs más teendője, mint diszpécserünknél telefonon jelezni a megrendelés visszavonását. Ha a sofőr már megérkezett és erről Ön értesítést kapott, akkor a fuvar lemondására a sofőrrel történő találkozás után szóban van lehetősége. Ebben az esetben bruttó 2500 Ft. kiszállási díjat számítunk fel, amelyről kérésére áfás számlát állítunk ki.

Szövetkezetünk az Alapszabály valamint Általános Szerződési Feltételek szerint felelősséget vállal a bizonyíthatóan az Európa sofőrjeinek felróható okokból keletkezett anyagi károkért. A készpénzfizetési felelősségvállalás részleteiért tekintse meg az Infók menüpont alatt elérhető Felelősségvállalási Nyilatkozatot, valamint az ÁSZF VIII. pontját!

Igen. Kérjük, hogy a rendelés feladásakor diszpécserünknek jelezze az adott sofőr iránti igényét. Amennyiben lehetőségeink engedik, az Ön által választott kollégát szállítjuk a megadott címre.

Sofőrjeink az adott motorra, váltóra és hajtásra való tekintet nélkül bármilyen „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethető járművet biztonsággal kezelnek, legyen az személyautó, kisbusz, kisteherautó vagy városi terepjáró. Korábbi tapasztalataikból fakadóan szintén minden sofőrünk hozzáértő módon kezeli a különösen nagy értékű járműveket is.

A szolgáltatás színvonalának fenntartása érdekében sofőrjeink folyamatos belső minőség-ellenőrzés mellett végzik munkájukat, amelynek részét képezik a nehezebb körülményeket szimuláló vezetéstechnikai tréningek is.

A fuvardíjak az adott út hosszát, a megtételéhez szükséges időt, valamint a városközponttól mért távolságot tükrözik. Az agglomerációs tarifák esetében figyelembe vettük az adott település megközelíthetőségét és infrastrukturális adottságait is.

Igen. A borravalóként átadott összeggel sofőrjeinknek a vezetőség felé nem kell elszámolni, így amennyiben az adott sofőrrel elégedett volt, ezt közvetlenül kifejezheti. Nincs ez másként akkor sem, ha a borravaló összege az áfás számlán feltüntetésre kerül.

 

Oszd meg!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon