Tisztelt Ügyfeleink. Sajnálattal értesítjük önöket, hogy a kialakult rendkívüli gazdasádi helyzet miatt minden fuvarunknál 2500ft kiszállási díj bevezetésére kényszerültünk, valamint a várakozási díj mostantól az első 15 perc 1500ft az azt követő díj percenként 200ft. Az elsö 10 perc természetesen továbbra is ingyenes! Kérjük továbbá, hogy a kitérőket, megállókat a fuvar megrendelésekor a diszpécsernek jelezni szíveskedjenek, mert ennek hiányában azokat a sofőr (leterheltségtől függően) megtagadhatja!
Üdvözöljük megújult weboldalunkon!
GYIK
1
Mi az a sofőrszolgálat?

A klasszikus sofőrszolgálat lényege, hogy a személyszállítás az ügyfél által biztosított gépjárművel történik. A taxival ellentétben tehát mi nem autókat, hanem sofőröket küldünk ügyfeleink számára. Ha Ön rendelkezik gépjárművel, de valamilyen okból nem vezethet, akkor rendeljen sofőrt a +36 20 533 53 53-as telefonszámon!

Szolgáltatásunk nem keverendő össze a következőkkel:
  • Taxi és iránytaxi
  • Car sharing vagy car pooling
  • Futárszolgálat és csomagküldés
  • Áruszállítás és költöztetés

A fentieken kívül viszont minden logisztikával vagy személyszállítással összefüggő feladat során állunk rendelkezésére! További információkért olvassa el a sofőrszolgálatunkról szóló részletes tájékoztatót vagy tekintse meg további szolgáltatásainkat!

2
Mikor érdemes sofőrt rendelni?

Hívja az Európa Sofőrszolgálatot, ha bármilyen olyan körülmény merül fel, amely kétségessé teszi a biztonságos és kényelmes hazautazást! Ha fáradt, alkoholt fogyasztott, kedvezőtlenek az útviszonyok, vagy bármely más okból nem szívesen ülne a volán mögé, az Európa sofőrjeire mindig számíthat. Szolgáltatásunk az év minden napján, non-stop a rendelkezésére áll.

Az ittas vezetés mind a baleseti kockázat, mind az esetleges anyagi következmények tekintetében felelőtlen és veszélyes. Az Európa Sofőrszolgálat az utolsó kör áráért biztonságos, kényelmes, diszkrét és elegáns megoldást kínál minden helyzetben. Tapasztalja meg Ön is azt a könnyed és felemelő érzést, amikor a közúti ellenőrzés alkalmával nincs más dolga, mint kényelmesen hátra dőlni... Hívja diszpécserünket éjjel-nappal a +36 20 533 53 53-as telefonszámon!

3
Mennyibe kerül?

A fuvardíj minden alkalommal a nyilvánosan meghirdetett bruttó tarifák szerint alakul, amely független a rendelés időpontjától. Ennek megfelelően sohasem alkalmazunk nappali, éjszakai, vagy ünnepnapi felárat, és nincsenek egyéb rejtett költségek sem. Legyen tekintettel azonban arra, hogy a meghirdetett tarifák nem tartalmazzák az esetlegesen felmerülő várakozási díjat, valamint a közbenső címek (kitérő) teljesítésének díját.

FIZETENDŐ = FUVARDÍJ + közbenső címek díja + várakozási díj

Minden Budapesten belüli fuvar díja előzetesen kiszámítható a tarifaszámláló segítségével. Ehhez csak az indulási és az érkezési kerületet kell megadnia. Hasonlóan, az agglomerációs díjakat is kiszámíthatja, amennyiben vagy az indulási vagy az érkezési cím budapesti. Egyéb fuvarok esetén kérjen árajánlatot on-line felületünkön keresztül, vagy hívja diszpécserünket a +36 20 533 53 53-as telefonszámon!

Közbenső címekért csak akkor számítunk fel külön díjat, ha azok teljesítéséhez a végpontok közötti egyébként optimális útvonaltól jelentősen el kell térni.

A sofőr megérkezését követő első 10 percben várakozási díjat nem számítunk fel. Ezután a díj 1.000 Ft. minden megkezdett negyed óra után.

Kiszállási díjat csak abban az esetben számítunk fel, amennyiben a fuvar már a sofőr megérkezését követően lemondásra kerül. Ennek összege Budapesten egységesen 3.500 Ft., egyéb területeken pedig az agglomerációs és vidéki tarifák szerint alakul.

4
Miért hívjak taxi helyett sofőrt?

Taxival történő utazás esetén Önt a fuvar költségei kétszeresen terhelik, hiszen a szolgáltatást az oda- és a visszaút során is igénybe veszi. Ha az Európa Sofőrszolgálat mellett dönt, akkor jellemzően csak a visszaúton fizet fuvardíjat. Ráadásul a szolgáltatás tarifái kedvezőbbek és zónás rendszerben előre meghatározottak, így a taxival utazók körében sokak által ismert és manapság is jellemző "trükkök" miatt az Európasofőr esetében nem kell aggódnia. Mindezek mellett a saját autó jelentette kényelemet és biztonságot sem kell feladnia.

5
Miért az Európát válasszam?

Szolgáltatásainkért és ajánlatainkért mi valóban felelősséget vállalunk. Az Európa Sofőrszolgálat üzemeltetői háttere konkurenciánk túlnyomó hányadával szemben nyilvános és átlátható, kiadott bizonylataink hitelesek, így esetünkben a jogi és a morális számonkérhetőség egyaránt biztosított. A mi weboldalunk nem stock-fotók és közhelyek gyűjteménye, nálunk nem érik kellemetlen meglepetések, nincsenek sem rejtett költségek sem teljesítetlen vállalások. "Az idő pénz" kifejezést mi nem csak a saját, hanem az Ön idejére is érvényesnek tekintjük: Késés esetén a mindenkor érvényes várakozási díjunkkal megegyező mértékű árengedményt nyújtunk.

2012-es alapításunk óta tízezres nagyságrendben teljesítettünk egyedi megrendeléseket, miközben szerződött üzleti partnereink számára hosszú távon nyújtunk rugalmas, testre szabható szolgáltatásokat. Tekintse meg ezzel kapcsolatos referenciáinkat!

6
Pontosan mit foglal magában a szolgáltatás?

A sofőrszolgálat szolgáltatás keretében a megrendelést követő 30-60 percen belül sofőrünket az Ön által megnevezett címre szállítjuk, majd érkezéséről minden esetben telefonon értesítjük. A sofőr ezután átveszi az autó kulcsait és az Ön igényeinek megfelelő módon a kívánt célállomásra vezeti a járművet. A szolgáltatás magában foglalja az autó biztonságos, Ön által megnevezett helyen és módon történő leparkolását is. Sofőrünket a kulcsok visszaadása és a számla kiegyenlítése után elszállítjuk.

Amennyiben hosszabb időtávra van szüksége sofőrre, válassza sofőrbérlés szolgáltatásunkat!

Amennyiben a sofőr mellett autóra is szüksége van, válassza sofőr- és autóbérlés szolgáltatásunkat!

7
Hogyan rendelhetem meg a sofőrt?

Azonnali sofőrrendeléshez hívja éjjel-nappal a +36 20 533 53 53-as telefonszámot! Hívását ügyeletes diszpécserünk fogadja, aki rögzíti a rendelés pontos címét, a célállomást, az Ön telefonszámát illetve autójának típusát. A szükséges adatok felvétele után tájékoztatja Önt a sofőr érkezésének várható idejéről valamint a fuvardíjról. A sofőr megérkezését követően diszpécserünk a korábban megadott telefonszámon értesíti Önt. Szolgáltatásunk működéséről részletes tájékoztató olvasható a sofőrszolgálat menüpont alatt.

Amennyiben egy későbbi (rögzített) időpontra kíván sofőrt rendelni, válassza az on-line előrendelést!

Amennyiben nagyobb rendezvényre vagy flottamozgatásra kívánja szolgáltatásainkat igénybe venni, úgy kérjen ajánlatot és szerződéstervezetet e-mailben az info@sofor.eu címen, vagy hívja diszpécserünket, aki további információkkal áll rendelkezésére.

8
MIlyen visszaigazolást kapok a megrendelésről?

Telefonos rendelés alkalmával diszpécserünk szóban erősíti meg a rendelés feladását. Külön kérésre a megrendelés paramétereiről ingyenes SMS-értesítést küldünk.

On-line előrendelés esetén a jóváhagyást követően automatikus megerősítő e-mailt kap a rögzített adatokkal.

Szerződéses partnereink számára a telefonon vagy e-mailen történő egyeztetésnek megfelelően visszaigazoló e-mailt, szerződéstervezetet, valamint proforma-számlát küldünk.

9
Milyen fizetési módok közül választhatok?

Ha erről a felek előzetesen másképp nem rendelkeznek, akkor a számla kiegyenlítése a fuvar végén készpénzben történik. Sofőrjeink a Forint mellett elfogadnak Eurót (EUR), Dollárt (USD) és svájci Frankot (CHF) is, amelyekből azonban kizárólag Forintban tudnak visszaadni.

Amennyiben bankkártyával kíván fizetni, kérjük ezt a szándékát a fuvar megrendelésekor diszpécserünknél előre jelzi szíveskedjen! Jelenleg Visa, Master Card, Maestro és American Express típusú kártyákat tudunk elfogadni.

Törzsutas-kártyával rendelkező ügyfeleink számára utólagos banki átutalással történő fizetési lehetőséget is biztosítunk. Ez az opció szintén elérhető minden szerződéses ügyfelünk számára is.

10
Mikor és milyen számlát kapok a szolgáltatásról?

Kérésére sofőrünk a fuvar végeztével nyugta helyett a helyszínen áfás számlát állít ki. Törzsutasaink és szerződéses partnereink számára a rendelést megelőzően gépi proforma számlát küldünk, majd a teljesítést követően igény szerint gépi átutalásos vagy készpénzfizetési számlát állítunk ki.

11
Elfogadhatnak-e a sofőrök borravalót?

Igen. A borravalóként átadott összeggel sofőrjeinknek a vezetőség felé nem kell elszámolni, így amennyiben az adott sofőrrel elégedett volt, ezt közvetlenül is kifejezheti.

12
Lemondhatom-e a megrendelést?

Igen. Amennyiben sofőrünk még nem érkezett meg az Ön által megadott címre, úgy nincs más teendője, mint diszpécserünknél telefonon jelezni a megrendelés visszavonását. Ha a sofőr már megérkezett és erről Ön értesítést kapott, akkor a fuvar lemondására a sofőrrel történő találkozás után szóban van lehetősége. Ebben az esetben Budapesten bruttó 3.500 Ft. kiszállási díjat számítunk fel, amelyről kérésére áfás számlát állítunk ki. Az idulási cím jelentős módosítását lemondásnak, majd újbóli megrendelésnek kell tekinteni.

13
Megvár a sofőr?

Szükség esetén természetesen igen. Diszpécserünk ugyan a sofőr megérkezésekor minden esetben telefonon értesíti Önt, de ha ekkor még nem szeretne vagy nem tud elindulni, akkor kérésére kollégánk az indulási címen várakozik. A várakozási díj az első 10 percet követően 1.000 Ft minden megkezdett negyed óra után. Amennyiben diszpécserünk többszöri próbálkozás után sem tudja Önt értesíteni, akkor kollégánkat legkésőbb 15 perc után a következő rendelésünkhöz kell szállítanunk.

Kérjük legyen tekintettel arre, hogy a várakozás Önnek és nekünk is költség, ezalatt ugyanis az adott kollégánk nem tud további fuvarokat teljesíteni. Ha hosszabb időre vagy állandó rendelkezésre állás mellett van szüksége sofőrre, akkor válassza sofőrbérlés szolgáltatásunkat!

14
Kiválaszthatom-e a sofőrömet?

Bizonyos keretek között igen. Legyen tekintettel azonban arra, hogy sofőrjeink váltott műszakokban, sokszor egyéni munkarend szerint dolgoznak, így adott időpontban csak az állomány egy része áll rendelkezésre.

A sofőrök menüpont alatt minden kollégánkról fényképes adatlapot talál. Kérjük, hogy a rendelés feladásakor diszpécserünknek jelezze a választott sofőr iránti igényét! Amennyiben lehetőségeink engedik, az Ön által választott kollégát szállítjuk a megadott címre.  

15
Hogyan lehetek törzsutas?

Minden  ügyfelünk jogosult a törzsutas-kedvezményre, aki a megelőző naptári évben legalább 10 különböző alkalommal vette igénybe szolgáltatásainkat. A törzsutas-státusz igényléséhez kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy hívja diszpécserünket a +36 20 533 53 53-as telefonszámon! Kollégáink ezt követően ellenőrzik a jogosultságot és kiállítják az Ön nevére szóló, egyedi azonosítót tartalmazó törzsutas-kártyát.

A törzsutas-kártya alapesetben két évig érvényes, amely az ügyfél kérésére korlátlan alkalommal megújítható.

Törzsutasainknak minden fuvarunk díjából egységesen 10% kedvezményt nyújtunk, amely azonban nem vonatkozik az esetlegesen felmerülő várakozási és foglalási díjakra. A kedvezmény kizárólag a jogosult törzsutas személyes jelenlétében vehető igénybe, az harmadik félre át nem ruházható!

16
Mennyibe kerülnek a kitérők?

Budapest közigazgatási határain belül a köztes uticélok díja 1.000-től 3.000 Forintig terjed címenként. A pontos összeg attól függ, hogy a  köztes cím mekkora kitérőt jelent az eredeti útvonalhoz képest. Vidéki kitérő esetén a tarifa a mindenkori agglomerációs díjak szerint alakul. Bővebb tájékoztatásért hívja diszpécserünket!

17
Milyen biztosítással rendelkezik az Európasofőr?

Szövetkezetünk az Alapszabály valamint Általános Szerződési Feltételek szerint felelősséget vállal a bizonyíthatóan az Európa sofőrjeinek felróható okokból keletkezett anyagi károkért. A készpénzfizetési felelősségvállalás részleteiért tekintse meg az Infók menüpont alatt elérhető Felelősségvállalási Nyilatkozatot, valamint az ÁSZF VIII. pontját!

18
Pontosan mely területek tartoznak a II/A kerülethez?

Az 1950-ben Solymár és Nagykovácsi községektől Budapesthez csatolt területek, vagyis Budaliget, Pesthidegkút, Széphalom, Erzsébettelek, Hársakalja, Remetekertváros illetve Adyliget. Általánosságban a Hűvösvölgyi és Nagykovácsi út kereszteződésétől (MOL kút, Stop Shop) a városhatár felé eső területek.

Weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát.
Bezárás